En fastighetsskötare gör lite av varje

Hejsan! Nu för en stund sedan såg jag att vår fastighetsskötare skottade snö och det slog mig hur varierat detta yrke är. I 6 år har jag bott i detta hyreshus i Linköping och vi har haft samma fastighetsskötare hela tiden som jag har bott här och jag har sett honom göra det mesta. Han är inte bara vaktmästare i våra byggnader utan även i många andra byggnader i området och han har två jobb. I vaktmästarens jobb ingår att hålla och underhålla både inne och ute i byggnaderna. De lagar trasiga dörrar, fönster och kranar, tar bort snö och tar hand om träd som växer nära eller under en byggnad. Den vaktmästare som jag är mest bekant med är också ansvarig för att städa vårt trapphus varje vecka.

Något som de som bor i ett hyreshus kanske inte vet är att fastighetsskötare också är snickare – de bygger skåp, hyllor osv. Om du vill ha något som måste passa in i ett visst utrymme eller vara av en viss höjd. Jag har fått min hylla byggd av vaktmästaren eftersom den skulle måttanpassas och det blev ett strålande resultat. Det är ett fritt yrke med frihet under ansvar. Har hört om fastighetsskötare som är lata men det stämmer i alla fall inte in på honom som har hand om vårt hus, för han är alltid i farten året om och det är tack vare hans engagemang som det är så trevligt och välskött här. Det är definitivt ett spännande yrke och jag hade inte haft någonting emot att satsa på det om det inte vore för att jag har ett spännande jobb allaredan så den karriären är inget för mig, men kanske är det någon av er som hade tyckt om att sköta om både inre och yttre miljöer i fastigheter?